Treceți la conținutul principal

Intervenţiile Ciubuc SAT

Paleta terapiilor 

folosite în intervenţiile promovate prin Ciubuc SAT

  • Terapie prin Scriere Expresivă
  • Art-Terapie
  • Mindfulness şi Well-being
  • Terapie Access Consciousness Bars
  • Consiliere pentru Dezvoltare Personală
  • Consiliere prin Artă
  • Psihologie Pozitivă

Scrierea expresivă

Scrierea expresivă este o intervenţie psihosocială care promovează dezvăluirea emoţională scrisă a evenimentelor stresante sau traumatice, într-un mod structurat şi confidenţial.
spre >> Cursul de Scriere Expresivă

Art-Terapia / Terapiile expresive

Terapiile expresive presupun folosirea artelor vizuale, scrierii creative, teatrului, dansului, psihodramei, muzicii și literaturii, fie în contextul consilierii psihologice sau psihoterapiei clasice, fie ca terapii de sine stătătoare, pentru auto-exprimare și reflectare, în scopul îmbunătăţirii sănătăţii mentale şi emoţionale. Fiecare formă de terapie expresivă este unică și presupune metode diferite. Integrarea mai multor tipuri de terapii expresive într-o intervenție, este de asemenea utilă pentru a facilita conștientizarea de sine, reglarea emoțională şi armonizarea relațiilor sociale.
spre >> Exerciţii şi detalii 

Access Consciousness / Bars

Access Bars sta la baza Access Consciousness, un sistem dinamic de instrumente si informatii care pot determina transformari in diverse planuri ale vietii dvs. "Bars" reprezinta 32 de bare/puncte de energie care trec prin si in jurul capului si care sunt conectate la diferite aspecte ale vietii noastre. Ele pastreaza componenta electromagnetica a tuturor gandurilor, ideilor, atitudinilor, deciziilor si convingerilor noastre. Access Consciousness ofera instrumente pragmatice pentru a schimba lucrurile pe care am dorit, dar nu am reusit sa le schimbam, oferind modalitati de a deveni total constienti si de a incepe sa functionam constienti fiind de ceea ce suntem cu adevarat.

Mindfulness

Mindfulness este o practica de meditatie care ajuta la controlul atentiei, reglarea emotiilor, imbunatatirea starii de bine, reducerea anxietatii si depresiei, reglarea comportamentului in dependente, etc. Mindfulness este un act de a da atentie, intentionat, tuturor elementelor experientei noastre, cu o atitudine de acceptare, compasiune si fara judecare.
Mindfulness este folosit cu succes în multe terapii integrative, alături de medicina convenţională şi este parte integrantă din metodele psihologiei şi psihiatriei pozitive.
Mindfulness este mai ales un stil de viaţă.

Consilierea pentru dezvoltare personală

Consilierea pentru dezvoltare personala constă în acordarea asistenţei şi suportului persoanelor care se află într-o situaţie de criză sau într-un moment de schimbare ce necesită o adaptare la condiţii de viaţă nefamiliare.

Consilierea prin artă

Consilierea prin arta, asemenea art-terapiei, sustine exprimarea libera prin intermediul culorilor, sunetelor, miscarilor, simbolurilor si imaginilor. Ce aduce in plus consilierea prin arta este, alaturi de descoperirea continuturilor inconstiente, si lucrul cu emotiile, starile si gandurile scoase la iveala, constientizarea obstacolelor, realizarea unei legaturi intre ce simtim, ce gandim si ce facem.
spre >> Ateliere

Psihologia Pozitivă

Această ramură nouă în psihologie a apărut pentru a completa studiul comportamentului uman, concentrat înainte doar pe patologii şi probleme, cu studiul științific al funcționării optime și al dezvoltării potențialului ființelor umane. Odată cu sosirea lui Martin Seligman la președinția Asociaţiei Americane de Psihologie, experții din acest domeniu au fost încurajaţi să-și orienteze atenția spre îmbunătățirea vieții de zi cu zi și ajutarea oamenilor în atingerea întregului potențial. Terapeuții specializați în această ramură încearcă să dezvolte intervenții psihologice care îi ajută pe pacienții lor să aibă atitudini pozitive cu privire la ceea ce li se întâmplă, să își găsească punctele forte și să lucreze asupra lor și, în general, să fie mai optimisti și să ducă o existență cât mai satisfăcătoare posibil.
Ce însemnă pozitiv în psihologia pozitivă?
Înţelegerea acestui concept constituie baza înţelegerii domeniului. În sensul său de bază, este foarte uşor de înţeles, pozitiv se referă la ceea ce ne dorim pentru noi înșine și pentru lumea noastră. Vrem să ne simțim bine, vrem să avem relații apropiate cu familia și cu prietenii noștri. Vrem să ne folosim abilitățile unice în moduri care ne ajută să reușim și să facem lumea un loc mai bun. Vrem ca viețile noastre să aibă sens. Însă, nu este vorba doar de absența negativului. Lucrurile devin destul de complexe odată ce trecem dincolo de înțelegerea de bază a pozitivului din psihologia pozitivă. În parte, acest lucru se datorează faptului că este dificil să separăm pozitivul de negativ în viața noastră. Unele experiențe negative duc la rezultate pozitive, iar unele experiențe pozitive duc la rezultate negative. (Ph.D.James Pawelski). 
O bună înţelegere ne oferă şi definiţia dată de Christopher Peterson, unul din pionierii acestui domeniu: „Psihologia pozitivă este studiul lucrurilor care fac viața să merite să fie trăită.”

Ce este vindecător pentru tine?
Cum poate fi şi mai bine de atât?




Continuă călătoria cu HARTA Satului!

Art-terapie

Capcane cognitive

Managementul Furiei

Cum să învățăm OPTIMISMUL

Câțiva pași spre o bună ATENȚIE